Foto: Bjarne Kubel, Action Photo Crew

Foto: Bjarne Kubel, Action Photo Crew

SE BILLEDERNE: Cross-ryttere på opgave: Masser af mudder i Lynge Grusgrav

Omkring 150 ryttere deltog i CC Hillerøds udfordrende løb

Af
Michael Braunstein

cross Cross-kørsel på cykel er almineligvis forbundet med udfordrende forhindringer i form af stigninger og skarpe sving, men cross-løbet i Lynge Grusgrav 24. november bød oven i købet på masser af mudder og fedtede stier.

Efterårets store nedbørsmængder har betydet, at CC Hillerød - som arrangerer løbet - kunne lægge en særdeles udfordrende og meget tung bane. Det gjorde ikke løbet mindre seværdigt, og fra den højtliggende stævneplads ved Langkæret kunne de mange tilskuere følge rytternes udfordringer rundt på den godt 2 km. lange rute.

150 ryttere var med

Omkring 150 cross-ryttere deltog i løbet, fordelt på motion og elite.

I motionsklassen var der rigtigt mange deltagere, og der var trængsel på den lange startstrækning fra Langkæret. De forreste fik dog hurtigt den stride vind at føle, og da banen skulle gennemkøres flere gange, fik vinden stor indflydelse på resultaterne, beretter CC Hillerød.

Også eliteklasserne var pænt besat, og der var hård kamp om placeringerne i mange af grupperne. Sidste års vinder af dame-A klassen, Caroline Bohé, vandt igen i suveræn stil, og i H40-klassen blev det til en flot 2. plads til lokale Palle Egeberg.

Lokal havde lagt ruten

Ruten var ligesom tidligere anlagt af Torben Arnt Hansen, der er bosiddende i Lynge og som ivrig cross-rytter kender Lynge Grusgrav særdeles godt. Det var naturligvis medvirkende til, at ruten blev lagt, så den var udfordrende for alle.

"Banen blev meget tung og glat i løbet af dagen, og de fleste ryttere måtte af cyklen og løbe både op og ned ad de stejle skråninger. Den mudrede bane og den stride vind var ekstra udfordrende for rytterne, og trætheden var tydelig hos mange," siger Torben Arnt Hansen.

CC Hillerød tilbyder cykeltræning både sommer og vinter, og om vinteren er cross, gravel og MTB gode alternativer til landevejscykling, lyder det fra klubben, der også har såkaldte lygtehold, som kører i skoven om aftenen, ligesom der hver weekend er ture i skoven. Få mere at vide: www.cchillerod.dk

Publiceret 30 November 2019 06:00